this site in english
DataZone Hasselt
Trichterheidweg 2, B-3500 Hasselt                    
T: +32 11 56 66 94
info@datazone-hosting.com

Infrastructuur

Faciliteiten

DataZone Hasselt is gebouwd en wordt onderhouden om in een stabiel en altijd beschikbare hostingomgeving te voorzien. We begrijpen perfect dat de outsourcing van mission-critical IT systemen vertrouwen vereist. DataZone is gebouwd volgens de hoogste standaarden en is beschermd tegen brand en stroomuitval. DataZone gebruikt computergestuurde Building Management Systems (BMS) dewelke in monitoring voorzien en vanop afstand bestuurde 'operate sensors' (electrische, mechanische, brand -en lek detectiesystemen).

Redundante stroomvoorziening

Om een stabiele en continue omgeving te waarborgen gebruikt DataZone redundante hoge capaciteits stroomvoorzieningen die schaalbaar zijn voor uitbreidingen in de toekomst. DataZone voorziet Uninterruptible Power Supply (UPS) systemen en standby dieselgeneratoren die de diensten van het datacenter ononderbroken kunnen waarborgen in het (bijna onwaarschijnlijke) geval van een stroom/netwerkpanne.

Airconditioning, waterkoeling

Koeling wordt bij DataZone serieus genomen. Wij gebruiken daarom een volledig redundante airconditioning. Bijkomend gebruiken we het ontwerp van warme/koude gangen of 'innovate containment solutions' voor de beste koeling. Energie efficiŽntie stond centraal in het design en de bouw van het datacenter. DataZone kan gebruik maken van gratis koelingsystemen dewelke belangrijke besparingen voorzien wanneer externe omgevingstemperaturen beneden een bepaald peil komen.

Veiligheid

DataZone is ontworpen als "gebouw binnen gebouw" en is rond de klok beschermd en gemonitored via video -en bewakingscamera's. Niemand gaat binnen of buiten zonder idenditeitscontrole. Alle bezoekers worden gechecked via klant gedefinieerde toegangslijsten. Het complex is beveiligd met een alarmsysteem en een externe veiligheidsfirma patrouilleert in de omgeving, zowel binnen als buiten.

Branddetectie en blussysteem

Very Early Smoke Detection Apparatus (VESDA) of alternatieve complexe detectie technologie is geÔnstalleerd bij DataZone. Deze hooggevoelige two-stage rookdetectors zijn gekoppeld aan het BMS en worden continu gemonitord. In het geval van brand hebben we omgevingsvriendelijke op gas of watermist gebaseerde blussystemen die snel een eventuele brand doven. Deze systemen zijn ontwikkeld om schade tot het minimum te herleiden en het probleem locaal te bestrijden.